Sorbaronia Desertnaja (G 2L)
Descriere
La începutul secolului al XX-lea, practicantul rus Michurin a început programul de ameliorare cu Sorbus aucuparia pentru a îmbunătăți aroma și a crește masa de fructe a scorușilor. Încrucișarea de scoruș cu Malus, Mespilus, Aronia sau Pyrus spp. a produs hibrizi interesanți de scoruș cu fructe dulci. Acești noi hibrizi au fost crescuți în special pentru condițiile nordice și au demonstrat o mare rezistență la îngheț.
Sorbaronia Michurinskaya Desertnaja.
Hibrid obținut de Ivan Michurin în 1927, hibrid între sorbaronia (aroniaxscorus) și moșmon (Mespilus germanica), autopolenizant și complet rezistent la îngheț. Începe să fructifice la vârsta de 3 ani, rodește abundent în fiecare an.
Fructul este de dimensiuni medii, dulce-acrișor, cu un gust picant. Gustos atât proaspăt, cât și procesat. Fructele satu pe pom o scurtă perioadă de timp - aproximativ o lună.
Perioada de coacere: iulie-august.
Înălțime la livrare: 30-70cm, ghiveci 2l