Soc (Sambucus nigra)

22,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc
Cum te putem ajuta?

Descriere

"Socul negru (Sambucus nigra L.) este o specie de plante din grupa arbuștilor cu 20-30 de soiuri din familia Adoxaceae, nativă Europei, nord-vestului Africii și sud-vestului Asiei. Se dezvoltă pe orice tip de sol, umed sau uscat, de preferință într-un loc însorit.

Această specie este folosită ca plantă medicinală și ornamentală. Este o specie otrăvitoare pentru mamifere. Toate părțile componente ale plantei, cu excepția florilor și fructelor coapte (dar încluzând semințele coapte) sunt otrăvitoare, deoarece conțin glicozită cianogenică, sambunigrină (C14H17NO6, număr CAS 99-19-4). Scoarța conține cristale de oxalat de calciu.

Inflorescențele sunt folosite deseori pentru infuzii.

În România, restul țărilor balcanice și nordul Europei din flori se produce socată, o băutură răcoritoare.

Fructele sunt comestibile doar gătite, și sunt utilizare la producerea de gemuri, dulcețuri, jeleuri etc. Combinații reușite sunt realizate cu murele și merele, de exemplu în plăcinte.

Mirosul puternic al frunzelor era folosit în trecut, prin legarea frunzelor de coama cailor, pentru alungarea muștelor în timpul călăritului.

Extracte de scoarță, frunze, flori, fructe și rădăcini sunt utilizate pentru tratarea bronșitei, tusei, infecțiilor sistemului respirator superior, febrei.

În Beerse, Belgia, o varietate de gin, numită Beers Vlierke, este obținută din fructe." *

*sursa wikipedia.ro.

Inaltimea la livrare este de 30-60cm.


Detalii

Categorii
Taguri

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review