Scoruș Likjornaja (G 2L)
Descriere
La începutul secolului al XX-lea, practicantul rus Michurin a început programul de ameliorare cu Sorbus aucuparia pentru a îmbunătăți aroma și a crește masa de fructe a scorușilor. Încrucișarea de scoruș cu Malus, Mespilus, Aronia sau Pyrus spp. a produs hibrizi interesanți de scoruș cu fructe dulci. Acești noi hibrizi au fost crescuți în special pentru condițiile nordice și au demonstrat o mare rezistență la îngheț.
Fructele sunt mari, de culoare violet-violet închis, suculente, dulci, fără amărăciune, bune pentru consum crude sau prelucrate (tincturi, gemuri, compoturi, jeleuri, siropuri).
Perioada de coacere: august-septembrie
Înălțimea la maturitate: la 4-6m
Soi complet rezistent la îngheț.
Preferă pozițiile însorite, semi-umbrite.
Înălțimea la livrare: 40-60cm, ghiveci 2l