Poze Salvie sclarea (Serlai, Iarba Sfantului Ion)

     


Salvie sclarea (Serlai, Iarba Sfantului Ion)

Pret: 12,00 RON

Acest produs nu este disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA nou de 9%, Costurile de livrare nu sunt incluse

Frunzele sunt mari, opuse, lat-ovate, cu ambele fete puternic incretite si paroase. Inflorescente lungi de 20-60 cm, ramificate, paniculiforme, cu bractei mari alb-verzui, florile cu corola mare de 2-2,5 cm, cu labiul superior roz-violaceu. Peste vară îi sunt favorabile tem­peraturi foarte ridicate. Rezistă la secetă, de umiditate mai ridicată fiind nevoie numai la răsărire pînă la stadiul de rozetă. Iernează bine, chiar în condiţii de ger, se musuroiesc, se acopera cu strat gros 25-35 cm de frunze/paie.  Necesită soluri uşoare, profunde, permeabile, care se încălzesc uşor, bogate în calciu (de preferat cernozi­omuri luto-nisipoase); nu se va cultiva în nici un caz pe soluri grele, reci, cu apă stagnantă. Iernează bine, chiar în condiţii de ger, se musuroiesc, se acopera cu strat gros 25-35 cm de frunze/paie. 

Este o materie prima importanta pentru industria parfumurilor si produselor cosmetice, aromatizarea vinurilor, avand proprietatea de a fixa si intari mirosul altor uleiuri volatile sau arome de sinteza. Salvia sclarea-Serlai este si o planta melifera. Importanţă prezintă inflorescentele, ce conţin ulei volatil (0,10-0,30% in produsul proaspat) ce are ca si component acetatul de linalil, rezine si flavone. 

Salvia sclarea este o plantă foarte plăcută, aromată, care are un efect calmant asupra sistemului nervos, fiind foarte utilă în caz de depresie, stres, insomnie şi stări marcante de tensiune nervoasă. Pentru femei este de un semnificativ ajutor în perioada de instalare a menopauzei, datorită efectului de eliminare a iritabilităţii, palpitaţiilor, durerilor de cap şi transpiraţiilor nocturne ce survin atunci.  Salvia sclarea-Serlai este un relaxant muscular, fiind utilă pentru calmarea durerilor musculare şi a oboselii ce survine după eforturi fizice şi nervoase mari. Ajută de asemenea la eliminarea tulburărilor digestive, mai ales a celor ce survin pe un fond de oboseală şi stres. Este un tonic nervos, digestiv şi genital şi un bun decongestiv al sistemului respirator.  Se administrează aproximativ câte 1 gram de pudră fină de plantă, înmuiată cu puţină apă, sublingual, de 4 ori pe zi, preferabil cu jumătate de oră înainte de masă.Detalii produs


Categorie: SalvieProduse similare


Plantă perenă, cu flori albastru-violet . După înflorire, se taie...
20,00 RON
Plantă perenă, creşte în formă de tufă, cu înălțime de 30-50cm, cu frunze...
18,00 RON
  
  

  

Tag-uri

  


  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!