Poze Nuc american (negru) - Juglans nigra

  • Poze Nuc american (negru) - Juglans nigra
  • Poze Nuc american (negru) - Juglans nigra
  • Poze Nuc american (negru) - Juglans nigra
     


Nuc american (negru) - Juglans nigra

Pret: 25,00 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 9%, Costurile de livrare nu sunt incluse

Nucul american, numit și nuc negru, este un arbore din familia Juglandaceae, nativ din America de Nord. In România a fost introdus ca și arbore de parc dar și în plantații forestiere. Datorita dificultății extragerii miezului, care conform unor surse este foarte gustos iar conform altora este necomestibil (datorită posibilei contaminări atunci când nu sunt culese la timp), nucul american este folosit în principal ca și arbore decorativ, pentru exploatarea lemnului și în scopuri medicinale. Era folosit de amerindieni datorită acțiunilor antiparazitare, antiseptice, antibacteriene, antivirale și antifungice ale pericarpului (coaja verde a fructului). Cercetări recente arată eficacitatea produselor din nuc american în tratarea Candidei albicans, a parazitului Fasciolopsis Buskii ce determină apariția mai multor tipuri de cancer și mai ales in tratarea cancerului intestinal.

Rădăcinile nucului american au acțiune alelopatică, inhibând creșterea unor plante în vecinătatea sa, reușind astfel să "câștige teren" în fața competitorilor. Rezistă la geruri, vegetează bine pe soluri bogate, permeabile şi afânate, cu regim pluviometric mare sau pe soluri cu orizontul freatic aproape de suprafaţă (lunci), urcând cu ușurință până la altitudini de 1000 de metri și atingând înălțimi de până la 45 de metri.

Datorită compușilor toxici din această plantă, este recomandată o informare amănunțită înainte de plantarea în gospodării.

Totodată, datorită acțiunilor menționate mai sus, pericarpul ar putea fi folosit ca și o soluție complet ecologică pentru diverse infecții ale plantelor, fie ele fungice, virale sau bacteriene.

Înățimea de livrare este de 15-30 cm.Detalii produs


Categorie: ArboriProduse similare


Conifer de talie mare cu acele lungi, verde inchis. Este foarte rezistent...
50,00 RON