Poze Gladiola stelată  (Acidanthera) comandă minimă 5 buc.

     
Pin It


Gladiola stelată (Acidanthera) comandă minimă 5 buc.

Pret: 1,50 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA nou de 9%, pretul nu include cheltuielile de livrare

Planta este asemănătoare gladiolelor obişnuite, însă are un foliaj mai bogat şi emană un parfum fin. Florile albe au formă de stea, pe o singură tijă fiind dispuse câte 8-10 flori care se deschid consecutiv pe o perioadă de 2 – 3 săptămâni, începând cu luna august. Acidanthera poate fi cultivată şi în vase. În grădină se plantează în perioada aprilie-mai Perioada de repaus are loc iarna. Toamna, după trecerea florilor, se recomandă scoterea bulbilor şi depozitarea în încăperi uscate, răcoroase şi bine aerisite.

Gladiola stelată are nevoie de un substrat bine drenat si de o pozitie în plin soare sau, de cel puţin 4 ore de soare pe zi. Adâncime de plantare: 5,7cm, distanţa dintre plante: 7-8 cm.

Dacă doriţi sa aveti Acidanthera inflorita mai repede, la mijlocul lunii martie, în mod individual plantati în ghivece, cu un diametru de 6-8 cm. Ghivecele se pot  aseza  într-o cameră cu o temperatură a aerului de 20° C, temperatura substratului de pământ  trebuie sa fie de 19° C. Dupa care, la sfarsitul lunii aprilie se transplantează la locul definitiv in gradina.

 


Detalii produs


Categorie: Flori şi plante diverse