Afini siberieni ”Frumoasa și Bestia”

88,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Stoc 20
Disponibil in stoc

Descriere

Descriere generală:

Afinul siberian (Lonicera Caerulea) este un arbust fructifer foarte fertil și nepretențios. Mai este cunoscut ca si "Boabă de miere", "Haskap", "Honeyberry" etc. Este o plantă longevivă, care produce recolte abundente timp de 30-40 de ani, rezistent la îngheț - până la minus 40 de grade Celsius. Florile apar devreme (martie - aprilie) și trec nestingherite prin înghețurile dimineților, fructificând destul de repede, începând cu luna mai, până în luna august, în funcție de soi.

Îi place într-o poziție însorită, dar rezistă bine și în semi-umbră, cu mențiunea că în cazul unor soiuri poate apărea un ușor gust amărui al fructelor dacă nu au fost expuse la soare suficient.

Utilizare: pentru fructe uscate, gemuri, sucuri, alimente congelate; bune de pus între cereale la micul dejun sau mâncate ca atare, proaspete și suculente.

Aspect: Un arbust sferic cu mare potențial de creștere, puternic ramificat, până la 180 cm înalțime si 120 cm lățime.

Fructe: Fructele sunt bleumarin, foarte gustoase, de formă alungită, cu gust asemănător cu afinele, murele și puțin din aroma de kiwi. Greutatea medie a fructelor este de 1 g, dar multe soiuri o depășesc cu ușurință. Fructul este foarte gustos, extrem de aromat, dulce-acrișor și foarte suculent. Cantitatea ridicată de vitamine B și C, precum și conținutul mare de antioxidanți (de până la 5 ori mai mare decât afinele) fac din aceste fructe nu doar o gustare savuroasă, ci una extrem de sănătoasă. Produce fructe foarte abundent, până la 5 kg în cultura de amatori. Este posibil să se efectueze recoltarea mecanică.

Mențiuni: Datorită tăierilor de mentenanță efectuate și a perioadei de livrare, această plantă poate dezamăgi estetic până la creșterea noilor lăstari; de asemenea, fructificând destul de devreme, frunzișul poate fi în degradare sau chiar absent în momentul livrării. Niciunul dintre acești factori nu influențează negativ calitățile produsului.

Descriere soi Boreal Beast:

Origine: Canada. 

https://research-groups.usask.ca/fruit/documents/haskap/Boreal-Beast-May-2016.pdf

Maturitatea recoltei: Mijlocul-sfârșitul lunii iulie. 

Polenizatori ideali: Boreal Beast începe să înflorească odată cu Boreal Blizzard și își încheie perioada de înflorire cu Boreal Beauty. Boreal Beast este de asemenea un bun polenizator pentru soiul Aurora. Boreal Beast și Boreal Beauty ar trebui să fie plantate împreună, deoarece au fost concepute ca și pereche - Frumoasa și Bestia.

Cultivare: la ghiveci 1,5 - 2 l.

Condiții de livrare:  sistem de rădăcini bine dezvoltat, tuns la 20-40cm.

Descriere soi Boreal Beauty:

Origine: Canada. 

Maturitatea recoltei: Soi târziu - mijlocul-sfârșitul lunii iulie. 

Polenizatori ideali: Boreal Beast și, eventual, Boreal Blizzard. Boreal Beast și Boreal Beauty ar trebui să fie plantate împreună, deoarece au fost concepute ca și pereche - Frumoasa și Bestia.

Cultivare: la ghiveci 1,5 - 2 l.

Condiții de livrare:  Sistem de rădăcini bine dezvoltat, tuns la 40-60cm.

Pachetul ”Frumoasa și Bestia” include un afin siberian Boreal Beast și un afin siberian Boreal Beauty, cu specificațiile sus-menționate.

Detalii

Categorii
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review