Afin siberian Wowzien (la ghiveci 1,5-2 l)

42,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Stoc 9
Disponibil in stoc

Descriere

Descriere generală:

Afinul siberian (Lonicera Caerulea) este un arbust fructifer foarte fertil și nepretențios. Mai este cunoscut ca si "Boabă de miere", "Haskap", "Honeyberry" etc. Este o plantă longevivă, care produce recolte abundente timp de 30-40 de ani, rezistent la îngheț - până la minus 40 de grade Celsius. Florile apar devreme (martie - aprilie) și trec nestingherite prin înghețurile dimineților, fructificând destul de repede, începând cu luna mai, până în luna august, în funcție de soi. 

Îi place într-o poziție însorită, dar rezistă bine și în semi-umbră, cu mențiunea că în cazul unor soiuri poate apărea un ușor gust amărui al fructelor dacă nu au fost expuse la soare suficient.

Utilizare: pentru fructe uscate, gemuri, sucuri, alimente congelate; bune de pus între cereale la micul dejun sau mâncate ca atare, proaspete și suculente.

Aspect: Un arbust sferic cu mare potențial de creștere, puternic ramificat, până la 180 cm înalțime si 120 cm lățime.

Fructe: Fructele sunt bleumarin, foarte gustoase, de formă alungită, cu gust asemănător cu afinele, murele și puțin din aroma de kiwi. Greutatea medie a fructelor este de 1 g, dar multe soiuri o depășesc cu ușurință. Fructul este foarte gustos, extrem de aromat, dulce-acrișor și foarte suculent. Cantitatea ridicată de vitamine B și C, precum și conținutul mare de antioxidanți (de până la 5 ori mai mare decât afinele) fac din aceste fructe nu doar o gustare savuroasă, ci una extrem de sănătoasă.

Descriere soi Wowzien:

Origine: Polonia.

Maturitatea recoltei: Soi timpuriu, coacere în luna mai.

Polenizatori ideali: orice alt soi timpuriu.

Cultivare: la ghiveci 1,5 - 2 l.

Condiții de livrare: plantă matură, pe rod, cu sistem de rădăcini bine dezvoltat, tunsă la 20-30cm.

Detalii

Categorii
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review